Training Zinvol nabespreken van je toets

Het nabespreken van een toets wordt maar weinig gedaan. De reden is vaak dat het tijdrovend is en weinig effect heeft op inzet en leeractiviteiten van leerlingen. In deze training leert u aan de hand van casussen hoe u met behulp van de toetsmatrijs toetsresultaten kunt analyseren op groeps- en leerlingniveau. U vult de LeerlingWijzer van Bureau ICE in aan de hand van dezelfde casussen.

Met behulp van de LeerlingWijzer maakt u het toetsresultaat voor de leerling inzichtelijk en ervaart u hoe u de leerling zelf een belangrijke rol kunt geven in het leerproces. Tijdens de training wisselt u met de andere deelnemers good practices uit voor het nabespreken van een toets.

De training Zinvol nabespreken van je toets is gevalideerd door Registerleraar.

Registerleraar Training Zinvol nabespreken van je toets

Duur van de training

1 dagdeel.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Feedback geven
  • Formatief toetsen
  • Schriftelijke toets
  • Taxonomie
  • Toetsresultaten

Voorbereiding

Eigen werkvorm voor het nabespreken van een toets meenemen naar de training.

Aan de hand van casussen leert u hoe u met behulp van de toetsmatrijs toetsresultaten kunt analyseren op groeps- en leerlingniveau.
 

U heeft de beschikking over verschillende werkvormen voor het nabespreken van een toets en kunt toetsresultaten inzichtelijk maken.

 
Docenten en vaksecties.
 
Het best passende traject voor uw school is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Neem daarom contact met ons op voor een kostenindicatie.