Voorbereiden op de IEP Eindtoets

Wij kunnen ons voorstellen dat u en uw leerlingen benieuwd zijn naar de lay-out en vraagstellingen van de IEP Eindtoets. Onderaan deze pagina vindt u verschillende mogelijkheden om kennis te maken.

Webinar: IEP Eindtoets: van aanmelden tot resultaten

Op woensdagmiddag 8 november vond het webinar 'IEP Eindtoets: van aanmelden tot resultaten' plaats. Tijdens dit webinar keken wij vooruit naar de aanmeldperiode, maar ook naar de afname- en resultatenperiode. Daarnaast behandelden we vragen als ‘Hoe zet ik mijn leerlingen in de IEP-portal?’, ‘Hoe vraag ik speciale versies aan?’ en ‘Wanneer ontvang ik de toetsboekjes?’.

 

Oefenen is niet zinvol

Wij krijgen geregeld de vraag om oefentoetsen te leveren. Het oefenen voor de eindtoets zou in de ideale droomwereld zelfs leiden tot een hoger schooladvies. Maar is dat zinvol? Nee, volgens ons niet. Waarom iets oefenen waar leerlingen al jarenlang iedere dag mee bezig zijn op school? Met een duidelijke, kindvriendelijke toets, die er net zo motiverend uitziet als een werkboek waar leerlingen aan gewend zijn om in te werken, is oefenen niet nodig.

Voorbeeldopgaven

Bekijk voorbeeldopgaven

Om inzicht te krijgen in de verschillende type vragen en de uitstraling kunt u voorbeeldopgaven bekijken.

Voorbeeldboekjes

Alleen te bestellen door scholen

Wij leveren alleen aan scholen, niet aan particulieren. De voorbeeld- boekjes zijn ter kennismaking om te laten zien hoe de IEP eruit ziet.