Veelgestelde vragen - NT2

U leest hier veelgestelde vragen over toetsing in het NT2-onderwijs. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons op 0345 - 65 66 10.

Ik krijg binnenkort een groep analfabete cursisten. Heeft u een intake-instrument voor analfabeten?

Ja, met de TINA kunt u precies bepalen op welk alfabetiseringsniveau een cursist zit. U kunt dit instrument inzetten tijdens een intake, maar ook gedurende de alfabetiseringscursus. U kunt er dus ook de voortgang mee vaststellen. Neem contact op met Marjan Bokhoven: 0345 - 65 66 10 of  mbokhoven@bureau-ice.nl.

Heeft Bureau ICE alleen digitale toetsen voor de inburgering of heeft u ook papieren toetsen?

We hebben zowel digitale als papieren toetsen voor NT2-trajecten. Voor de intake kunt u gebruikmaken van de papieren toetsen van het INT2 of de digitale toetsen in de TOA. Ook voor het meten van de voortgang kunt u de digitale toetsen uit de TOA inzetten of de papieren toetsen van het VNT2. De toetsen van het VNT2 meten de verschillende taalvaardigheden tot en met ERK/CEF-niveau B1. Voor toetsen tot en met het niveau C1 kunt u terecht in de TOA. Meer informatie? Neem dan contact op met Marjan Bokhoven: 0345 - 65 66 10 of mbokhoven@bureau-ice.nl.

Wat is het verschil tussen de TIWi en het INT2?

Beide instrumenten zijn bedoeld voor de intake van NT2-cursisten. De TIWi sluit aan bij de Wet inburgering zoals die in 2007 van kracht is geworden. Het INT2 is gebaseerd op de herziene Wet inburgering (2013). De TIWi bevat toetsen tot en met ERK/CEF-niveau A2. Met het INT2 kunt u tot en met niveau B1 toetsen. Neem dan contact op met Marjan Bokhoven: 0345 - 65 66 10 of mbokhoven@bureau-ice.nl.

Hoe lang duurt een intake voor de inburgering?

Als u de intake uitvoert met het INT2, moet u uitgaan van gemiddeld 2,5 uur per cursist. U kunt de intake in minder tijd uitvoeren als u de volgende onderdelen klassikaal afneemt: Leerbaarheid, Leesvaardigheid en Schrijfvaardigheid. Meer weten? Neem dan contact op met Marjan Bokhoven: 0345 - 65 66 10 of mbokhoven@bureau-ice.nl.

Heeft Bureau ICE ook voorbeeldexamens van het inburgeringsexamen?

Ja, er zijn voorbeeldexamens vanuit het Ministerie beschikbaar. U vindt deze op www.inburgeren.nl. U kunt gebruikmaken van de toetsen uit de TOA en van het VNT2 om van tevoren de kans op succes op het inburgeringsexamen vast te stellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Haas de Groot: 0345 - 65 66 10 of stuur een e-mail hdgroot@bureau-ice.nl.

 

Blijf op de hoogte via onze Toets.nl nieuwsbrief

Volg ons ook op: