Toetsing voor tweedetaalleerders

Het niveau meten van uw inburgeraar: hoe doet u dat zo efficiënt en goed mogelijk? Of het nu gaat om de intake, de voortgang, of het eindniveau: met deze toetsproducten kunt u eenvoudig toetsen wat uw tweedetaalleerder al kan en waar hij nog aan moet werken.

Toetsinstrumenten voor elke fase in het leertraject van uw NT2-cursist

Met het INT2 (Intake-instrument NT2, voorheen de TIWi) voor volwassenen en het Intake-instrument EOA voor jongeren meet u de taalvaardigheid, leerbaarheid, motivatie en praktische omstandigheden van uw cursisten. Wanneer uit de intake blijkt dat een cursist nog niet gealfabetiseerd is, kunt u de TINA (Toolkit Intake NT2 Alfabetisering) inzetten. Deze meet de ontwikkeling van de kandidaat in het alfabetiseringsproces. Met het VNT2 (Voortgangsinstrument NT2, voorheen de TONI) voor volwassenen en het Taalportfolio ISK voor jongeren meet u op welk taalniveau de cursist zich bevindt gedurende het leertraject. U vindt meer informatie over deze toetsproducten in onderstaande blokken. Direct bestellen? Open hier de bestelformulieren.

Niveau meten met de TOA

De TOA, ons online toetssysteem met ruim 950 toetsen, bevat toetsen voor zowel intake, voortgang als afsluiting voor elk taalniveau en voor alle vaardigheden. Deze toetsen zijn gekoppeld aan het Europees Referentiekader (ERK) en daardoor ook geschikt voor NT2. U kunt een licentie op de TOA nemen en daarna eenvoudig inloggen. U heeft dan direct toegang tot de toetsen. Via onderstaand blok vindt u meer informatie over de TOA. 

INT2

Intake voor volwassenen

Met het INT2 toetst u op welk niveau de NT2-leerder begint met het leren van Nederlands.


VNT2

Voortgangsinstrument voor volwassenen

Met het VNT2 brengt u de ontwikkeling van uw cursisten in kaart. Is uw NT2-cursist nog op de goede weg?

TOA

Het digitale toetssysteem

Met de TOA-toetsen kunt u aanvullend op elke fase in het leertraject van uw NT2-cursist het niveau van de taalvaardigheid meten.

TOA

Intake-instrument EOA

Intake voor jongeren

Goed uit de startblokken met het Intake-instrument voor uw EOA-leerling.

TINA

Voor niet-gealfabetiseerde cursisten

Met de TINA kunt u niet-gealfabetiseerde inburgeraars volgen in hun leerproces.

Taalportfolio ISK

Voortgangsinstrument voor jongeren

Met het taalportfolio ISK verzamelt u bewijzen van de taalvaardigheid van uw EOA-leerling.