06 okt
2017

Toetscongres PO - 'Een kind is meer dan taal en rekenen'

Op 17 januari 2018 organiseert Bureau ICE het eerste Toetscongres voor het primair onderwijs in het Spoorwegmuseum. Met het onderwerp 'Een kind is meer dan taal en rekenen' kijken we naar alle talenten en vaardigheden van een leerling. 

Iedere leerling maakt een reis van het primair onderwijs, naar het voortgezet onderwijs, om vervolgens verder te leren of op een andere manier talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. De ene leerling stopt wat vaker op een tussengelegen station en de ander raast met een intercity van begin naar eindpunt. U bestuurt de trein waar de leerling in zit. Wanneer stopt u de trein om met uw leerling te kijken welke reis hij al heeft afgelegd, wat zijn volgende bestemming is en wat dan de best passende route is om daar te komen? En hoe zorgt u ervoor dat u met de leerlingen op het juiste spoor blijft? 

Voor wie?

Dit congres is onder andere voor leerkrachten, bestuurders, schoolleiders en intern begeleiders uit het basisonderwijs. Uiteraard is iedereen welkom die geinspireerd en gemotiveerd wil raken over uiteenlopende onderwerpen in het basisonderwijs. 

Laat je inspireren en motiveren

Met het thema 'Een kind is meer dan taal en rekenen' kijken we ook tijdens deze dag naar het complete beeld van de leerling, maar ook naar die van de deelnemer, naar alle talenten en vaardigheden. De sessies zijn dan opgedeeld in het bekende hoofd-hart-handen-principe van de IEP. Welke sessie u ook volgt, we zorgen altijd dat u de ruimte verlaat om geprikkeld, met nieuwe ideeën en handvatten op school aan de slag te kunnen.

Onze inspirerende hoofdsessies richten zich op lezingen en onderzoek. Tijdens de hartsessies delen we ervaringen, wisselen we van gedachten en kunnen deelnemers vragen stellen of in gesprek gaan. Tot slot de handensessies: het woord zegt het eigenlijk al, dit zijn de workshops waarin de deelnemers zelf aan de slag gaat.

Bekijk hier alle informatie over het Toetscongres PO of klik op onderstaande afbeelding om het programma in te zien.

Programma Toetscongres PO

Interessant artikel?

Lees dan ook onze andere artikelen over
Basisonderwijs, IEPReacties op artikel

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met een sterretje [ * ] zijn verplicht en moeten worden ingevuld voordat u uw bericht kunt plaatsen.