Workshop - Hoe volg en stuur ik de
rekenontwikkeling van mijn leerling?


In deze workshop maakt u kennis met het rekenportfolio. U leert hoe u dit in combinatie met (TOA-)rekentoetsen effectief kunt inzetten om zicht te krijgen op de rekenontwikkeling van de leerling op weg naar niveau 1F en/of 2F.

U gaat hierbij actief aan de slag met het ontwikkelen van eigen rekenopgaven aan de hand van de referentieniveaus 1F en 2F uit het Referentiekader Rekenen.

Het rekenportfolio is een methode-onafhankelijk volgsysteem voor de referentieniveaus 1F en 2F. Het is opgebouwd op basis van de vier rekendomeinen Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde en Verbanden. In het rekenportfolio verzamelt de leerling bewijs van de ontwikkeling van zijn rekenvaardigheden. Zo kunt u het ontwikkelproces goed monitoren, zien leerlingen waaraan ze moeten werken en voorkomt u frustratie bij leerlingen door overmatig toetsen.

Voor wie?

De workshop is bestemd voor zowel beginnende als ervaren docenten in het mbo die rekenonderwijs (gaan) geven, gericht op de referentieniveaus 1F en 2F.

Het resultaat

U ontvangt een docentenmap van het rekenportfolio, inclusief de 1F- en 2F-variant van de leerlingenmap. Na afloop van de workshop kunt u het rekenportfolio in combinatie met (TOA-)rekentoetsen inzetten als volgsysteem in de lespraktijk. Daarnaast krijgt u praktische handvatten aangereikt voor het ontwikkelen van uw eigen rekenopgaven.

U ontvangt na deelname een certificaat.

Praktische informatie

De workshop heeft een praktijkgericht karakter en bestaat uit een voorbereidingsopdracht en een bijeenkomst. De voorbereidingsopdracht biedt u de mogelijkheid om uzelf actief voor te bereiden op de bijeenkomst en de benodigde voorkennis op te doen.

De bijeenkomst wordt in-company verzorgd en duurt 3 uur.

De kosten voor de workshop bedragen € 1.495,- (vrijgesteld van BTW), voor maximaal 10 deelnemers. Dit bedrag is inclusief docentenmap en de 1F- en 2F-variant van de leerlingenmap. Bij aanmelding voor de workshop ontvangt de onderwijsinstelling 10% korting op de bestelkosten voor de leerlingmappen van het rekenportfolio.

Kennismaking met het rekenportfolio

Effectief inzetten met rekentoetsen

Ontwikkelen van eigen rekenopgaven

 

Inzicht in de rekenontwikkeling van uw leerling

Docentenmap van het rekenportfolio

 

 
Beginnende én ervaren docenten in het mbo die rekenonderwijs (gaan) geven, gericht op de referentieniveaus 1F en 2F
 
€ 1.495,- (vrijgesteld van BTW) voor maximaal 10 deelnemers