BO-Slide 1

De persoonlijke route naar het examen

Iedere student verdient een eerlijke kans om te laten zien wat hij in huis heeft en verder te groeien. De route naar het examen toe kan per persoon echter heel verschillend zijn. Hoe richt u het toets- en examenproces zó in dat het recht doet aan de persoonlijke routes van studenten? Hoe zorgt u ervoor dat ze op het juiste moment valide en betrouwbare manier getoetst en geëxamineerd worden? 

In het webinar 'De persoonlijke route naar het examen' vertelt Bureau ICE wat er bij komt kijken om het toets- en examenproces zó in te richten dat studenten examen kunnen doen zodra ze daar klaar voor zijn. De ene student bereikt het vereiste generieke of beroepsspecifieke niveau sneller dan de ander. Met dat gegeven is het mogelijk om de snelle studenten eerder te examineren en/of verder te helpen naar een nog hoger niveau, of andere studenten juist extra ondersteuning  en meer tijd te geven. De TOA faciliteert met kwalitatief goede toetsen en examens, alle benodigde logistiek en automatisering om de voortgang te meten en het eindniveau te examineren. Zo houdt u alle tijd over voor de belangrijkste taak: goed onderwijs voor uw studenten. 

U kunt het online seminar hier terugkijken:

 

 

Download het stappenplan

Het liefst zou je iedere student een toets of examen laten maken op een moment dat het beste aansluit bij zijn eigen leerweg. Maar hoe maak je die leerweg en wat heb je nodig om zo’n eigen leerweg passend te kunnen inrichten? Download hiernaast het stappenplan ‘Persoonlijke toetsroute’. Met het handige 10-stappenplan van Bureau ICE kun je nagaan welke stappen jij al gezet hebt en wat de volgende stap kan zijn. Het stappenplan is geen rechte lijn, maar is cyclisch. Dat geeft je de mogelijkheid om telkens je visie, beleid en uitvoering aan te passen aan je ervaringen en nieuwe inzichten.