Maak uw examens kwalificatiedossier ‘proof’

Vanaf 1 augustus 2016 gaat het nieuwe kwalificatiedossier mbo van start. Deze wordt verplicht voor alle opleidingen. Bij het afstemmen van de examens op het nieuwe dossier heeft u waarschijnlijk veel vragen en keuzes. Wat betekent het nieuwe kwalificatiedossier voor uw opleiding? Hoe maakt u met de huidige examens de overstap van het oude naar het nieuwe kwalificatiedossier?

Bureau ICE reikt u de helpende hand, zodat u volledig kwalificatiedossier ‘proof’ bent en blijft.

Adviestraject - Maak uw examens kwalificatiedossier 'proof'

Bureau ICE zorgt er samen met u voor dat de bestaande examens worden omgeschreven naar het nieuwe kwalificatiedossier. Ons adviestraject hiervoor omvat twee stappen:

Stap 1. Bureau ICE analyseert de verschillen tussen het oude en het nieuwe kwalificatiedossier van uw opleiding. Vervolgens screenen we de bestaande examens op wat er moet worden aangepast. Daarbij kijken we meteen ook naar de toetskwaliteit. Van deze screening krijgt u een korte rapportage en een passend advies.

Stap 2. Vervolgens gaan we aan de slag om de examens aan te passen aan het nieuwe kwalificatiedossier. Bureau ICE neemt u daarbij al het werk uit handen. Wij zorgen dat het examen herschreven wordt, voldoet aan het nieuwe kwalificatiedossier én dat het voldoet aan alle toetstechnische kwaliteitseisen.

N.B. U kunt er ook voor kiezen om alleen met ons samen te werken voor stap 1 en vervolgens zelf aan de slag te gaan met stap 2.

Keuzedelen: welke keuzes maakt u?

Zijn het juist de keuzedelen van het nieuwe kwalificatiedossier mbo waar u mee worstelt? Wilt u advies en hulp bij het selecteren van keuzedelen of wilt u hulp bij het inrichten van de examinering van een keuzedeel? Ook daarbij kan Bureau ICE u helpen. Wij adviseren u graag en kijken samen met u naar de aansluiting en examinering van de keuzedelen.

Neem contact op 

Wilt u meer informatie over bovenstaande opties, een vrijblijvend adviesgesprek, of meer informatie over het nieuwe kwalificatiedossier? Neem dan telefonisch op per mail contact met ons op [zie rechterkolom voor contactgegevens]