BO-Slide 1

Advies en maatwerk

Uw examinering en examineringsprocessen betrouwbaar uitvoeren en borgen is een uitdaging. Een uitdaging die alle examenfunctionarissen aangaan. Bureau ICE helpt u graag bij het kijken naar de examenprocessen en examenproducten. Wij denken graag met u mee wat voor uw organisatie op dit moment kan bijdragen aan kwalitatief goede examinering.

 

Audits

Hoe staan we er als examenorganisatie voor? Wat zijn onze aandachtspunten? Hoe kunnen we ons voorbereiden op de komst van de inspectie? Allemaal vragen die worden meegenomen in een audit. Bureau ICE voert geregeld audits in het mbo uit. Met onze ervaren consultants kunnen wij snel en efficiënt in kaart brengen hoe uw examenorganisatie ervoor staat. Lopen de processen zoals die zijn afgesproken? Weet het examenpersoneel wat er van hem of haar wordt verwacht? Worden de processen op een goede manier geborgd? De audit resulteert altijd in een concreet plan van aanpak, waarmee eventuele aandachtspunten direct kunnen worden opgepakt.

Screenen Handboek Toetsing en Examinering

Het Handboek Toetsing en Examinering is de leidraad bij het vormgeven van de examinering. Het handboek up-to-date houden is een behoorlijke klus. Een externe screening kan u helpen om er zeker van te zijn dat het handboek blijft aansluiten bij de laatste wet- en regelgeving én een praktisch en handbaar document blijft of wordt. Wij kunnen u ondersteunen in het uitdragen van de kaders naar het examenpersoneel.

Ontwikkelen van examens

Het ontwikkelen van examens is een hele klus. Wij helpen u bij het gezamenlijk construeren van de examens, waarbij de expertise van de docenten wordt ingezet. Doel hierbij is niet alleen het ontwikkelen van betrouwbare en valide examens, maar ook het scholen van betrokkenen in het opstellen van examens. Hierdoor ligt er na een traject een goed product dat uitvoerbaar is binnen de eigen examenpraktijk en zijn betrokkenen geschoold in het construeren van een goed examen. Drie resultaten in één traject dus. 

> Lees meer