jij! het verhaal achter het cijfer

jij! trainingen en advies

Waarom zou een schoolorganisatie zich druk maken om toetsing? Vaak klinken de Onderwijsinspectie, schoolresultaten en verantwoording aan ouders als belangrijke redenen voor een goed toetsbeleid. Bij Bureau ICE geloven we dat deze redenen legitiem zijn, maar vinden we ook dat we niet moeten vergeten waarvoor we het allemaal doen. Uiteindelijk toetsen we om een leerling verder te helpen in zijn of haar leerproces.

Toetsen, toetsresultaten en de manier waarop scholen met toetsing omgaan leveren een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van leerlingen als dit op een goede en doordachte manier gebeurt. Dat maakt toetsing een zeer waardevol en uitdagend terrein om schoolbreed en op docentniveau mee aan de slag te gaan.

Dat kan met jij! trainingen en advies. De adviseringstrajecten en trainingen van jij! staan garant voor energie; samen toewerken naar de volgende stap. Zelf aan de slag, sparren met collega's, inspiratie opdoen en aan het einde van een training met iets concreets in handen en een goed gevoel naar huis. Niet trainen om het trainingen, maar gericht werken aan je visie op toetsing en toetsbeleid én aan bruikbare producten die je direct in je dagelijkse praktijk kunt inzetten.

logo van CRKBO certificering Bureau ICE is een CRKBO geregistreerde instelling.