basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Om docenten in het hoger onderwijs te ondersteunen bij het ontwikkelen van betrouwbare en valide toetsproducten en bij de borging van de toetsprocessen, biedt Bureau ICE verschillende BKE-professionaliseringstrajecten aan:

Met de groep

Binnen deze training, bij u op locatie, gaat u aan de slag met de volledige PDCA-toetscyclus. De training wordt op maat vormgegeven met uw eigen (beleids)kaders en toetsproducten. Na afloop van deze training leveren uw deelnemers een compleet portfolio in om zo BKE gecertificeerd te kunnen worden. De training bestaat uit een kick-off en drie dagdelen. De beoordeling uit een porfolio en een Criterium Gericht Interview.

Individueel of in een klein groepje

Sommige docenten hebben al zo veel ervaring op het gebied van toetsing en zouden al omschreven kunnen worden als ‘op BKE-niveau’. Voor deze deelnemers is het mogelijk dat zij zich gedeeltelijk of geheel zelfstandig op het portfolio en CGI voorbereiden óf met een klein groepje deelnemers een verkort trainingstraject (op uw locatie) volgen om vervolgens op te gaan voor de beoordeling. Eventueel kan aanvullend onze e-module BKE als naslagwerk aangeboden worden. Dit kan geheel naar uw wens ingericht worden.

Beoordelingstraject

U kunt er ook voor kiezen uw deelnemers zelf voor de BKE te scholen en ons te laten beoordelen. Ook dit traject kan op maat gemaakt worden, waarbij wij voorafgaand aan de beoordeling samen bepalen op welke wijze de beoordeling van de deelnemers tot stand komt.

Train-de-trainer

Bureau ICE kan ook een train-de-trainer-traject verzorgen waarbij deelnemers opgeleid worden om zelf de trainingen en beoordelingen BKE te verzorgen binnen de hogeschool. Hiermee houdt u de professionaliteit nog duurzamer in huis.

Meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op.