Advies en maatwerk

Het maken van een toets, examen of vragenlijst is geen eenvoudige zaak. Hoe meet u bijvoorbeeld het beste de competenties van studenten of docenten? Is uw huidige toetsbeleid binnen uw opleiding efficiënt? Zijn mijn toetsen en examens kwalitatief goed? Bureau ICE heeft alle expertise in huis om deze vragen te beantwoorden en meetinstrumenten op maat te ontwikkelen.

Instrumenten op maat

We denken graag met u mee over wat u wilt meten, wat u met de resultaten wilt doen en hoe u het beste te werk kunt gaan. Samen zoeken we naar de oplossing die bij u past. Het resultaat is altijd een concreet product.

Velen gingen u voor

Wij hebben al veel hogescholen en universiteiten ondersteuning geboden. Zo hebben we in verschillende onderwijsinstellingen knelpunten van toetsing in kaart gebracht door middel van een audit. Ook hebben we scholingsdagen georganiseerd waar de ontwikkeling van toetsen centraal stond. Daarnaast ontwikkelen wij samen met docenten een Handboek Integrale Toetsing, dat specifieke tips bevat voor het construeren van integrale toetsen. Het maatwerk dat wij bieden is afhankelijk van uw vraag en wens. Zo krijgt u de ondersteuning die u nodig heeft en die direct uitvoerbaar is op uw onderwijsinstelling.