voorbereiden iep eindtoets 2019

De IEP Eindtoets zal in schooljaar 2018/2019 afgenomen worden op:

  • Dinsdag 16 april 2019
  • Woensdag 17 april 2019

Stap 1. Aanmelden

Aanmelden voor de IEP Eindtoets 2019 is mogelijk tussen 1 december 2018 en 31 januari 2019. U kun uw school aanmelden via iep.toets.nl. Bekijk onderstaande video om te zien hoe u uw school eenvoudig aanmeldt. 

Stap 2. Leerlinggegevens aanleveren en speciale versies bestellen

Het aanleveren van de leerlinggevens én het bestellen van speciale versies zal vanaf 1 december mogelijk zijn via uw eigen IEP-account. Via dit stappenplan kunt u zien of uw leerling verplicht is om de eindtoets te maken. Bekijk onderstaande video voor het importeren van de leerlinggegevens of download het stappenplan hier.

 

Stappenplan exporteren leerlingegevens vanuit LAS

Klik hier voor het stappenplan.

Stap 3. De leerlingen voorbereiden

Wij krijgen geregeld de vraag om oefentoetsen te leveren. Het oefenen voor de eindtoets zou in de ideale droomwereld zelfs leiden tot een hoger schooladvies. Maar is dat zinvol? Nee, volgens ons niet. Waarom iets oefenen waar leerlingen al jarenlang iedere dag mee bezig zijn op school? Met een duidelijke, kindvriendelijke toets, die er net zo motiverend uitziet als een werkboek waar leerlingen aan gewend zijn om in te werken, is oefenen niet nodig. Wij kunnen ons wél voorstellen dat u en uw leerlingen benieuwd zijn naar de lay-out en vraagstellingen van de IEP Eindtoets. Daarom hebben wij voorbeeldboekjes ontwikkeld. Bestel ze hier

Stap 4. De ouders/verzorgers voorbereiden

Als voorbereiding op de IEP Eindtoets, kunt u hier de informatiebrief en folder voor ouders downloaden. Ook na afloop van de IEP Eindtoets hebben wij begeleidende materialen beschikbaar, zoals een leeswijzer en filmpje ter ondersteuning bij het lezen van de rapportage.

    OuderbriefVoorkant informatiefolder over de IEP Eindtoets voor ouders

Gaat u voor het eerste jaar de IEP Eindtoets afnemen? Wilt u meer weten over de voorbereiding, afname en resultaten? Bekijk dan hier het webinar terug over de organisatorische aspecten van de IEP Eindtoets.