Basisonderwijs

Basisonderwijs

Een kind is meer dan taal en rekenen. Kinderen zitten vol talenten, vaardigheden en interesses die bijdragen aan het schoolsucces. In het basisonderwijs vinden veel veranderingen plaats rondom toetsing. Zo is bijvoorbeeld het advies van de leerkracht leidend voor het vervolgonderwijs en niet de uitslag van de eindtoets. Bij het formuleren van dit advies is het belangrijk om naast taal en rekenen ook naar de ‘zachte’ vaardigheden te kijken als sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en het creatief vermogen van een leerling.

Voor scholen die ook Engels aanbieden, is het mogelijk om inzicht te krijgen in de ERK-niveaus van de leerlingen aan het eind van de basisschool. Op deze manier krijgt iedere leerling een eerlijke kans om te laten zien wat hij kan en kan iedere leerling zich op zijn eigen niveau verder ontwikkelen.

IEP Eindtoets

De eindtoets van Bureau ICE

Welke eindtoets kiest u? Lees hier alles over de IEP Eindtoets en bekijk of deze past bij de visie van uw school.

IEP Advieswijzer

Een compleet schooladvies

Met de IEP Advieswijzer in combinatie met de IEP Eindtoets heeft u als basisschool alles in huis voor een passend schooladvies.

IEP Eindtoets Engels

Effectieve doorstroom naar het voortgezet onderwijs

Deze toets meet de uitstroomniveaus van leerlingen op Engels om zo een effectieve doorstroom naar het voortgezet onderwijs te realiseren.

 

Blijf op de hoogte via onze Toets.nl nieuwsbrief

Volg ons ook op: